EmailTwitterFacebookLinkedIn

Leerling Verzorgende IG (BBL)

Wat doet een gediplomeerde verzorgende IG

Als verzorgende IG ben je op vele manieren inzetbaar op het gebied van zorg en welzijn. In je werk staat centraal dat je elke bewoner/cliënt tijdens de verzorging ondersteunt op de vlakken waarop deze dat zelf niet kan. Je stelt samen met het hele zorgteam een zorgplan op en voert dat gezamenlijk uit. Je observeert, signaleert en rapporteert zorgproblemen en je neemt hierop vervolgacties.

Als verzorgende IG bij Brentano heb je te maken met chronisch zieken en oudere mensen. Zij hebben persoonlijke begeleiding en ondersteuning nodig. Naast het opstaan, wassen en aankleden en het begeleiden van de maaltijden, voer je als verzorgende IG ook verpleegtechnische handelingen uit, zoals het geven van een injectie of het verzorgen van katheters. Daarnaast geef je voorlichting en advies. Jouw uiteindelijke doel: het stabiliseren van de gezondheid en zorgen dat de kwaliteit van leven van jouw cliënten beter wordt. Het is dus een beroep waar je veel waardering uit haalt!

Functie-informatie:

  • een opleiding volgen waarbij je 1 dag per week naar school gaat en 24 uur per week werkt
  • tijdens de opleiding leer je hoe je zelfstandig zorg verleent en cliënten begeleidt met als grondhouding de missie van de stichting: ‘Leef je eigen leven’

Functie-eisen:

  • klantgericht en flexibel
  • affiniteit ouderenzorg
  • zelfstandig kunnen werken met een positieve en leergierige instelling

Wat wij bieden:

Een mogelijkheid om tegelijkertijd te leren en te werken. Een contract voor de duur van de opleiding en een salaris ingeschaald en afhankelijk van je opleiding en ervaring volgens onze VVT-CAO. Je krijgt een eindejaarsuitkering 8,33%, goede pensioenregeling bij pensioenfonds Zorg en Welzijn, fietsenplan en onze overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO VVT. En na de opleiding de mogelijkheid voor een passende functie in de zorg en verdere ontwikkeling.

Heb je vragen neem dan kan contact op met personeelszaken op telefoonnummer: 020-641935.